Sagaen om Vilje Gormsdatter

Bakgrunn

Jeg begynte å skrive Sagaen om Vilje Gormsdatter i november 1999. Etter flere år med å etablere og drive Bronseplassen fikk jeg lyst til å skrive en saftig roman fra vikingtid. På begynnelsen av nittitallet hadde jeg skrevet Sjamanens Hest med handling fra Bronsealder. Så kom De magiske Runene. Nå var tiden inne for å skrive en vikingroman. Fri diktning innenfor gitte historiske rammer.
Hendelsene ble lagt til begynnelsen av nihundretallet. Hjemstedet for hovedpersonene er lagt til Sørlandet som jeg kjenner best.
Vinteren ved årtusenskiftet skrev jeg de to første bøkene, Bortført og Sølvskatten.
Høsten 2000 skrev jeg Hevnen. I desember dro jeg til Spania og skrev Flukten og Bryllup. Da jeg kom hjem våren 2001 avsluttet jeg skrivingen med Giftmordet. Så ble manuskriptene liggenede. Det var først for et par år siden jeg åpnet de gamle filene. Jeg husket bare historien i grove trekk og ble gledelig overrasket. De siste årene har jeg brukt til å legge kjøtt og blod på skjelettet jeg skrev for snart 15 år siden. Den gangen hadde jeg ikke avsluttet historien. Derfor satt jeg meg i august 2016 ved tastaturet og skrev bok 7 med arbeidstittel Østerveg. En verdig avslutning på historien om Vilje Gormsdatter.

Kjøp bøkene her!